کاشت و بازسازی سینه بعد از جراحی‌های مختلف

جراحی بازسازی و ترمیم پستان

کاشت و بازسازی سینه بعد از جراحی‌های مختلف برداشتن سینه : دکتر پرویزیان در مورد زیبایی سینه و از دست دادن اعتماد به نفس در زنان، بعد از جراحی‌های برداشتن سینه می‌گویند:

“من همیشه به بیماران خود می‌گویم که شما مجبور نیستید فقط از سرطان جان سالم به در ببرید؛ شما می‌توانید بعد از درمان سرطان سینه، با انجام جراحی بازسازی و کاشت سینه، یک زندگی کاملا عادی داشته باشید.”

جراحی بازسازی سینه بعد از سرطان و کاشت سینه ، فرم و برجستگی سینه را دوباره شکل می‌دهد و از این طریق به شما کمک می‌کند که بعد از جنگ با سرطان سینه، نه تنها بدن خود، بلکه ذهن خود را نیز دوباره بازیابی کنید.

انجام این جراحی یکی از مهمترین اجزای برنامه‌ی مراقبت از بیماران مبتلا به سرطان است و هدف آن افزایش اعتماد به نفس و بهبود دادن تصویری است که بیمار از خودش دارد، که این امر در واقع به درمان هرچه بهتر و نجات زندگی بیمار بسیار کمک می‌کند.

آگاهی در مورد بازسازی و کاشت سینه

سرطان سینه یکی از شایع‌ترین سرطان‌ها در بین زنان است که در حدود 11 درصد از زنان ایرانی به آن مبتلا می‌شوند.

کاشت و بازسازی سینه بعد از جراحی‌های مختلف

در مورد زنانی که مجبور می‌شوند جراحی ماستکتومی یا برداشتن سینه را انجام دهند، انجام جراحی بازسازی سینه نه تنها موجب بازیابی زیبایی ظاهری و اعتماد به نفس بیمار می‌شود بلکه ثابت شده‌است که درصد موفقیت درمان و بهبودی بیماران را نیز افزایش می‌دهد.

بازسازی سینه بعد از برداشتن سینه‌ها به بیمار کمک می‌کند تا به طور کامل بر سرطان خود غلبه کند.

90% از بیمارانی که قبلا جراحی برداشتن سینه را انجام داده‌اند، جراحی بازسازی سینه را انجام نمی‌دهند، تنها به این خاطر که اطلاع ندارند چنین امکانی برای آن‌ها وجود دارد.

جراحی بازسازی چیست؟

به طور کلی جراحی‌های بازسازی، جراحی‌هایی هستند که برای بازسازی فرم یا عملکرد عضوی به کار می‌روند که بر اثر مشکلات مادرزادی، آسیب یا بیماری، دچار نقص یا اختلال شده است.

هدف از انجام جراحی‌های بازسازی این است که به بیمار کمک شود که هم از لحاظ عملکردی و هم از لحاظ ظاهری به حالت عادی بازگردد.

سرطان سینه ، شایع‌ترین نوع سرطانی است که زنان به آن مبتلا می‌شوند. سرطان سینه دارای انواع مختلفی است و هر یک از آن‌ها دارای روش‌های درمانی خاص خود هستند.

ممکن است در مورد بعضی زنان تنها جراحی لامپکتومی (برداشتن تومور به تنهایی) انجام شود اما در مورد برخی دیگر لازم باشد که کل بافت سینه برداشته شود (ماستکتومی).

بعد از این عمل جراحی، می‌توان جراحی بازسازی سینه را انجام داد.

برخی از زنان نیز هستند که دارای سوابق خانوادگی در ابتلا به سرطان سینه هستند و یا دارای جهش ژنتیکی BRCA هستند که در این صورت ریسک بالایی برای ابتلا به سطان سینه دارند و از این رو ممکن است تصمیم بگیرند که سینه‌های خود را بردارند (ماستکتومی پیشگیری) تا خطر ابتلا به سرطان سینه را در خود به حداقل برسانند.

جراحی بازسازی سینه بعد از ماستکتومی

دکتر پرویزیان برای زنانی که تمام، یا بخشی از سینه‌ی خود را برداشته‌اند، انجام جراحی بازسازی سینه را پیشنهاد می‌کنند.

فرم دادن دوباره به سینه‌ها و بازسازی آن‌ها بعد از جراحی برداشتن غده‌ی سرطانی در سینه، کاری شایع است و امروزه متدها و روش‌های جدید یا بهبود یافته‌ای برای انجام این جراحی وجود دارد.

شما چه جراحی ماستکتومی (برداشتن کامل سینه) و چه جراحی لامپکتومی (برداشتن بخش کوچکی از سینه) را انجام داده باشید، انجام جراحی بازسازی سینه می‌تواند به شما کمک کند که نه تنها شکل و فرم سینه‌های خود، بلکه اعتماد به نفس خود را بازیابید.

جراحی بازسازی سینه مزایای زیر را برای زنان دارد:

  1. داشتن ظاهری کاملا متقارن در ناحیه قفسه سینه، خصوصا در هنگام پوشیدن لباس شنا یا سینه‌بند
  2. فرصتی برای به دست آوردن دوباره‌ی شکل و فرم قبلی سینه‌ها
  3. اجتناب از استفاده از پروتز‌ها یا سایر وسایل خارجی برای جای دادن در سینه‌بند.

انواع جراحی بازسازی سینه

چندین روش مختلف برای انجام جراحی بازسازی سینه وجود دارد.

در روش اول از پروتز سینه استفاده می‌شود و در روش دوم از پیوند بافتی از پوست، چربی و حتی ماهیچه‌های خود شما استفاده می‌شود که از شکم، کمر یا ناحیه دیگری از بدن برداشته می‌شود.

در مواردی نیز ممکن است از ترکیبی از این دو روش استفاده شود.

پروتزها

پروتز‌های بسیار متنوع و مختلفی برای استفاده در جراحی بازسازی سینه وجود دارند. همچنین روش‌های مختلفی برای جراحی کاشت پروتز وجود دارد، از جمله:

  • یک مرحله‌ای یا روش بازسازی فوری سینه

یک مرحله‌ای یا روش بازسازی فوری سینه که بلافاصله بعد از ماستکتومی انجام می‌شود. در این صورت پزشکان باید به به خوبی پروتز را در جای خود فیکس کنند تا از آن پشتیبانی شود.

برخلاف اتساع‌دهنده‌های بافتی قدیمی یا tissue expanders ، انواع جدیدی از این پروتز‌ها وجود دارند که می‌توان آن را در محل باقی گذاشت و سپس آن را پر کرد و دیگر نیازی به جراحی مجدد و خارج کردن آن‌ها نیست.

در این روش از Alloderm به عنوان جایگزین عضله‌ای برای پوشش اطراف پروتز استفاده می‌شود.

(اتساع دهنده‌ی بافتی یک پروتز خالی است که به تدریج درون آن پر می‌شود و با پر شدن تدریجی پروتز، پوست و عضلات پکتوریس نیز جا باز می‌کنند)

  • دو مرحله‌ای یا روش بازسازی تاخیری سینه

دو مرحله‌ای یا روش بازسازی تاخیری سینه که اغلب موارد از آن استفاده می‌شود.

در این روش از یک اتساع دهنده‌ی بافتی استفاده می‌شود که کمک می‌کند بافت پوست و عضلات سینه، جا باز کنند و سپس در ادامه این پروتز موقت طی جراحی دوم، برداشته می‌شود و به جای آن یک پروتز سینه قرار می‌گیرد.

عمل پیوند زدن بافت

زنانی که دارای پوست و چربی اضافی کافی در بدن خود باشند می‌توانند برای انجام جراحی بازسازی سینه از بافت‌های بدن خودشان استفاده کنند.

با استفاده از پیوند‌های پوستی می‌توان شکل سینه را به حالت قبلی خود (قبل از جراحی برداشتن سینه) بازگرداند. برای گرفتن پیوند پوست چندین روش مختلف وجود دارد ، از جمله:

  • بازسازی سینه با روش فلاپ TRAM :

در این روش از ناحیه شکم پیوند پوست گرفته می‌شود و پوست ناحیه زیر شکم همراه با عضله راست کننده شکمی برداشته می‌شود و به سینه منتقل می‌شود.

با استفاده از این روش سینه‌ها به لحاظ ظاهری کاملا مشابه و متقارن خواهند بود. البته استفاده از عضله راست‌کننده شکمی، خطراتی را به همراه دارد، از جمله فتق شکمی، برآمدگی بافت‌ها و ضعف در ناحیه شکم.

علاوه بر این، این روش به مدت زمان ریکاوری بسیار طولانی مدتی نیاز دارد.

  • بازسازی سینه با روش فلاپ DIEP :

این روش درواقع نوع دیگری از روش TRAM است، اما در این روش عضله راست کننده شکمی دیگر برداشته نمی‌شود و تنها پوست و چربی همراه با رگ‌های خونی پیوند زده می‌شوند. این روش نیازمند انجام میکروسرجری است.

  • بازسازی سینه با روش لاتیسموس:

در این روش از عضلات لاتیسموس در کمر برای بازسازی سینه استفاده می‌شود. از آن جایی که این ناحیه، نسبت به شکم، میزان چربی کمتری دارد، معمولا همزمان با پیوند زدن لاتیسموس، کاشت پروتز نیز انجام می‌شود تا نتایج جراحی به لحاظ ظاهری بهتر باشد.

  • بازسازی سینه با فلاپ TUG :

این روش، یک روش جایگزین جدید برای روش‌های TRAM و DIEP می‌باشد که در آن از بافت و عضله‌ای استفاده می‌شود که در ناحیه پایین خط باسن در امتداد قسمت داخلی ران قرار دارد.

از آن جایی که در این روش پوست، ماهیچه و رگ‌ها پیوند زده می‌شود، نیاز به انجام جراحی میکروسکوپی می‌باشد.

  • بازسازی سینه با فلاپ گلوتئال:

در این روش از یک فلاپ از ناحیه گلوتئال در باسن استفاده می‌شود. این روش یکی از روش‌های پیچیده‌ی جراحی است و انجام آن نیازمند به‌کارگیری پیشرفته‌ترین تکنیک‌های جراحی بازسازی می‌باشد.

چه زمانی می‌توان جراحی بازسازی سینه را انجام داد؟

می‌توان جراحی بازسازی سینه را بلافاصله بعد از ماستکتومی (بازسازی فوری سینه) و یا مدتی بعد از ماستکتومی (بازسازی تاخیری) انجام داد.

کاشت و بازسازی سینه بعد از جراحی‌های مختلف

معمولا برای زنانی که لازم است بلافاصله بعد از ماستکتومی، پرتو درمانی شوند، جراحی بازسازی سینه به صورت تاخیری انجام می‌شود، چرا که پرتودرمانی می‌تواند موجب شود که زخم جراحی با تاخیر زیادی خوب شود و جای آن روی پوست باقی بماند.

همچنین موارد دیگری نیز وجود دارند که برای تصمیم‌گیری زمان انجام جراحی بازسازی موثر هستند، از جمله:

  1. وضعیت سلامتی شما
  2. نوع و مرحله‌ی پیشروی سرطان شما
  3. میزان بافت اضافه و مناسب برای پیوند که در نواحی دیگر بدن خود دارید؛ زنانی که بسیار لاغر هستند ممکن است بافت کافی برای پیوند زدن به سینه نداشته باشند
  4. نوع جراحی که قصد دارید انجام دهید
  5. سایز پروتز سینه و یا اندازه‌ی برجستگی مورد نظر برای بازسازی سینه

برخی از زنان ترجیح می‌دهند تا زمانی که همچنان با سرطان سینه دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند، جراحی بازسازی سینه را انجام ندهند.

اگر فکر می‌کنید شما نیز چنین شرایطی دارید، بهترین کار این است که تا تکمیل روند جراحی سرطان سینه و درمان کامل سرطان، صبر کنید.

هرچه‌قدر که شما قبل از انجام جراحی بازسازی سینه ، درباره روش‌ها و راه‌های بازسازی سینه اطلاع بیشتری داشته باشید، می‌توانید با رویکرد بهتری این جراحی را انجام دهید و انتظارات واقع‌بینانه‌تری از جراحی خود داشته باشید.

بهترین کار این است که در زمان مشاوره با دکتر پرویزیان تمامی سوالات و یا نگرانی‌های خود در این مورد را با ایشان مطرح کنید.

شرایط مورد انتظار بعد از انجام جراحی بازسازی سینه

جراحی سینه ، یک جراحی بسیار مهم و ارزشمند است که موجب بازیابی فرم سینه‌های شما بعد از انجام ماستکتومی می‌شود. نتایج این جراحی با توجه به تکنیک مورد استفاده و شرایط هر بیمار متفاوت است.

اما برخی موارد هستند که شما باید در مورد نتایج این جراحی بدانید.

  1. سینه‌ی بازسازی شده برای شما احساس مشابه با سینه‌ی سالم و قبلی شما را ندارد.
  2. شما همیشه جای زخم جراحی را روی سینه‌ی خود خواهید داشت، چه جراحی ماستکتومی انجام داده باشید و چه جراحی بازسازی سینه
  3. در صورتی که از روش پیوند بافت برای بازسازی سینه استفاده کنید، در محل گرفتن پیوند نیز جای زخم جراحی باقی می‌ماند. البته این محل‌ها معمولا در نواحی هستند که کمتر در معرض دید هستند، مانند کمر، بین ران‌ها و پایین شکم.
  4. اگر تنها یکی از سینه‌ها برداشته شده باشد، با جراحی بازسازی سینه، دوباره فرم آن بازگردانده می‌شود. اما در این موارد ممکن است برای ایجاد تقارن بیشتر بین دو سینه، تصمیم بگیرید که جراحی لیفت سینه، کوچک کردن سینه یا بزرگ کردن سینه را روی سینه‌ی طرف مقابل انجام دهید.

در مورد جراحی بازسازی سینه، هر یک از بیماران شرایط و خواسته‌های خاص خود را دارد.

با مشاوره با دکتر پرویزیان، فوق تخصص جراح پلاستیک و زیبایی، شما می‌توانید در مورد روش‌های مختلف جراحی اطلاعات لازم را کسب کنید و این فرصت را دارید که سوالات خود را بپرسید و جواب مناسبی برای آن‌ها بیابید.

شما می‌توانید طی این جلسه‌ی مشاوره به خوبی دریابید که جراحی بازسازی سینه چگونه می‌تواند به شما کمک کند که فقط از چنگال سرطان رهایی نیابید بلکه به زندگی عادی خود مانند قبل ادامه دهید.

بازسازی فرم نوک سینه

بعد از این که فرم کلی سینه دوباره بازسازی شد، بیماران می‌توانند انتخاب کنند که نوک سینه و‌‌ هاله‌ی دور آن را نیز بازسازی کنند.

این جراحی معمولا مدتی بعد از بازسازی فرم سینه انجام می‌شود و لازم است قبل از بازسازی نوک سینه، بافت سینه پس از جراحی اولیه بازسازی سینه، کاملا بهبود یافته باشد.

نوک سینه معمولا با استفاده از بافت خود سینه بازسازی می‌شود، که به دور خود جمع می‌شود تا به شکل یک برآمدگی بافتی کوچک در بیاید.

برای بازسازی‌‌ هاله‌ی دور نوک سینه نیز معمولا از پیوند پوست یا تاتو  و یا ترکیبی از هر دوی این موارد استفاده می‌شود.

مطالب مرتبط