تاثیر سیگار بر عمل بینی و نتیجه آن : هنگامی که مسئله وجود شرایط مناسب و مساعد برای جراحی بینی مطرح می شود ، مصرف سیگار به دلیل مخاطراتی که قبل و بعد از جراحی برای بیمار در پی دارد ، برای تمامی متقاضیان انجام این جراحی ممنوع می باشد.
از این رو غالباً به بیماران توصیه میشود مصرف سیگار و مواد حاوی نیکوتین را کشیدن را برای مدت زمان مشخصی قبل و بعد از جراحی بینی ترک نمایند.
حال این سوال پیش می آید که آیا جراح بینی بیش از حد در مورد سیگار کشیدن حساسیت به خرج می دهد ، یا اینکه واقعا مصرف سیگار بر روی نتیجه جراحی بینی تاثیر دارد ؟
ما در این مقاله قصد داریم درباره تاثیر سیگار بر نتیجه جراحی بینی ، اطلاعات کاملی در اختیار شما بگذاریم.
منع مصرف سیگار
یکی از شرایط اصلی برای انجام عمل جراحی بینی ، ترک مصرف سیگار می باشد.
در صورتی که شما قصد انجام جراحی بینی را دارید ، قطعا خودتان در این زمینه تحقیقاتی انجام داده اید و از شرایط کلی این عمل مطلع می باشید.
به صراحت می توان گفت که برخورداری از سلامت عمومی مناسب از اساسی ترین و مهم ترین ویژگی های کاندیدای جراحی بینی می باشد ، لذا عدم مصرف دخانیات به دلیل تاثیر سوئی که بر جراحی بینی و سلامت بیمار در حین عمل و پس از آن خواهد داشت جزو اقدامات احتیاطی جراحی بینی می باشد که متخصصین و جراحان پلاستیک تاکید بسیاری بر آن دارند.
خطر سیگار کشیدن قبل از جراحی بینی
قاعدتا همه افراد از تاثیرات مخرب سیگار بر روی سلامت جسمانی آگاهی دارند ، اما ممکن است از این مسئله که مصرف دخانیات به دلیل ایجاد اختلال در خونرسانی و کاهش اکسیژن رسانی به خون می تواند در حین عمل منجر به بروز عوارض جانبی وختلفی چون مشکلات تنفسی و حتی مرگ بیمار شود آگاه نباشند.
جراح بینی ، در جلسه مشاوره پیش از جراحی بینی پس از شنیدن شرح حال بیمار و انجام ارزیابی های لازم در صورتی که متوجه شود بیمار به مصرف سیگار مبادرت دارد ، وی را از آثار سوء سیگار بر سلامت فرد در حین عمل و همچنین عوارضی که پس از جراحی بینی برای او وجود خواهد داشت آگاه می نماید.
لذا عموما توصیه می شود حداقل از2 هفته قبل از جراحی بینی ، مصرف سیگار قطع شود.
خطر سیگار کشیدن بعد از جراحی بینی
مصرف دخانیات و سیگار بر روی نتجیه جراحی بینی تاثیرگذار می باشد و می تواند روند ترمیم زخم ها پس از جراحی بینی را مختل کند.
طی جراحی بینی ، پوست بینی از روی اسکلت آن جدا می شود پس از جراحی و در طول روند ترمیم ، پوست می بایست دوباره به اسکلت زیرین خود اتصال یابد ، اما از آنجا که دخانیات به عنوان دشمن جراحی های پلاستیک به شمار می روند ، می توانند روند ترمیم را کند کرده و نتایج جراحی را تحت الشعاع قرار دهند.
بنابراین علاوه بر ترک مصرف سیگار قبل از جراحی بینی ، کاندیدای این عمل می بایست بعد از عمل نیز حداقل تا دو هفته از مصرف سیگار خودداری نماید.
نیکوتین موجود در سیگار منجر به تنگ شدن رگ های بینی می شود ، می تواند فرآیند بهبودی پس از جراحی بینی را با اختلال مواجه سازد.
به طور کلی مصرف سیگار ، بروز عوارض جانبی متعدد را در طول فرآیند بهبودی افزایش می دهد.
بدن در طول دوران بهبودی پس از جراحی بینی بیشتر در معرض آسیب قرار دارد.
مواد شیمیایی موجود در سیگار در بدن برجای می مانند و می توانند در دوران نقاهت به بدن آسیب برسانند.
بنابراین در صورتی که نسبت به قطع مصرف سیگار در دوران بهبود اقدام نکنید عوارض متعددی را برای شما به دنبال خواهد داشت برخی از این عوارض عبارتند از :
- عوارض تنفسی
- به تاخیر افتادن فرآیند ترمیم زخم ها
- از بین رفتن پوست بینی یا اصطلاحا نکروز
- به جا ماندن اسکار یا جای زخم های ناشی از جراحی بینی
- کاهش خون و جریان اکسیژن در موضع درمان
- انسداد مجاری تنفسی
- افزایش احتمال واکنش منفی به داروهای بیهوشی
- عدم دستیابی به نتایج رضایت بخش از جراحی بینی
- غیر قرینگی بینی
- بروز خونریزی شدید
- افزایش ریسک عفونت
تاثیر سیگار کشیدن بر نتیجه جراحی بینی
در مطالب فوق شما را با اثرات سوء مصرف سیگار در حین جراحی بینی و دوران بهبودی آشنا نمودیم ، حال که با مضرات سیگار در این دوران آشنا شدید قصد داریم شما را از تاثیر سیگار بر نتیجه جراحی بینی آگاه نماییم.
به طور کلی ، تمام جراحان پلاستیک مصرف سیگار را از دو هفته قبل تا دو هفته بعد از جراحی بینی ممنوع می کنند.
چرا که معتقدند در این مدت بدن باید از استنشاق پاک تری بهره مند شود ، جریان خون نرمال شود و مزایای متعدد دیگری به دست آید. البته همواره بهترین کار این است که اگر میتوانید، سیگار کشیدن را برای همیشه کنار بگذارید.
همانطور که قبلا گفتیم ، نیکوتین می تواند رگ های خونی را تنگ کند بنابراین از رسیدن مواد مغذی به موضع درمان جلوگیری می کند و بدین ترتیب روند التیام و بهبود زخم را با مشکل مواجه می سازد و حتی گاها موجب بروز عفونت و عوارضی چون مرگ سلول های پوستی یا نکروز می شود.
از این رو به صراحت می توان اذعان داشت که چنانچه در دوران بهبودی در بدن شما نیکوتین وجود داشته باشد ، امکان دارد هرگز به بینی دلخواه تان دست نیابید.
لذا در چنین مواردی بهترین راهکار قطع مصرف سیگار و دخانیات می باشد تا علاوه بر ارتقاء سلامتی ، کسب نتایج رضایت بخش از جراحی بینی نیز برای شما محقق گردد.
تاثیر سیگار بر عمل بینی و نتیجه آن و تنفس
مقصود از جراحی بینی علاوه بر بهبود شکل بینی ، بهبود عملکرد بینی نیز می باشد.
گرچه بسیاری از بیماران تنها هدف شان از جراحی بینی دستیابی به فرم مناسب ظاهری بینی می باشد.
اما از آنجا ککه بهبود عملکرد تنفسی بینی امری مهم تلقی می گردد ، یک جراح بینی خوب و جرب باید در عین خلق یک بینی زیبا عملکرد اصلی بینی را نیز بهبود بخشد تا سهولت در تنفس را برای فرد اماکن پذیر سازد.
قبل از جراحی بینی به تمامی متقاضیان این جراحی به ویژه افراد سیگاری توصیه می شود که تا دو هفته پس از عمل از مصرف سیگار خودداری نمایند تا به این ترتیب خللی در فرآیند ترمیم بینی اتفاق نیفتد.
توجه داشته باشید که چنانچه دخانیات به ریه ها آسیب رسانده باشد ، قاعدتا جراحی بینی به تنهایی قادر به برطرف نمودن مشکلات تنفسی نخواهد بود.