فرآیند ترمیم جای بخیه بعد از عمل پروتز سینه، در بدن افراد در بازه های زمانی متفاوتی صورت میگیرد. این امر به دلایل مختلفی از جمله توان بدن برای ترمیم زخم، مراقبت های بعد از پروتز سینه، محل زخم ها و تکنیک های مورد استفاده جراح بستگی دارد. این مسئله که آیا ترمیم جای بخیه بعد از عمل پروتز سینه به طور اتفاق می افتد یا خیر سوالی است که اکثر متقاضیان جراحی زیبایی سینه می پرسند.
در پاسخ به این سوال باید گفت که بله، جای زخم و بخیه پس از جراحی پروتز سینه از بین می رود. البته باید در نظر داشت که باقی ماندن مقدار کمی از آثار جراحی روی پوست امری بدیهی است. اما در صورتی که جراحی خود را به دست بهترین جراح پروتز سینه سپرده باشید، برش ها در قسمت هایی ایجاد می شوند که کمتر در معرض دید باشند.
راهکارهای متعددی جهت ترمیم و حذف جای زخم های ناشی از جراحی وجود دارد که بسته به نوع زخم ( اسکار ) روش درمانی مرتبط با آن صورت می پذیرد.
بهترین روش برای ترمیم جای بخیه بعد از پروتز سینه
استفاده از محصولات موضعی بر پایه سیلیکون مانند کرم ها و ژل ها، یکی از بهترین و موثرترین درمان ها برای اسکار بعد از جراحی سینه است. علاوه بر این، استفاده از روغن های طبیعی با خاصیت ترمیم کنندگی یا روغن ویتامین E می تواند به کمرنگ تر شدن جای باقی مانده از زخم و بخیه ها، کمک کند. در مواردی که اسکار باقی مانده بعد از پروتز سینه بسیار واضح یا برجسته باشد، میتوان از لیزر نیز برای از بین بردن آن ها استفاده کرد.
با این حال لازم است برای کاهش نگرانی و حساسیت شما، این نکته را یادآوری کنیم که ترمیم جای بخیه بعد از عمل پروتز سینه، خود به خود و به مرور زمان اتفاق خواهد افتاد و با گذشت زمان محل بخیه ها کمتر به چشم می آیند.
به طور کلی روش های زیر، می تواند در بهبود روند ترمیم جای بخیه ها بعد از عمل پروتز سینه بسیار موثر باشند:
- کرم ها و پماد موضعی بر پایه سیلیکون
در بیشتر موارد، جراحان پلاستیک توصیه می کنند که بیماران پس از جراحی پروتز سینه از کرم یا ژل ترمیم کننده حاوی سیلیکون استفاده کنند. این محصولات در کاهش جای زخم بسیار موثر در نظر گرفته می شوند. به دلیل اینکه سیلیکون باعث می شود پوست در اثر کلاژن آزاد شده برای ترمیم، بافت اضافی تولید نکند.
این ماده توانایی ایجاد یک سد محافظ روی پوست را دارد که از خروج رطوبت جلوگیری می کند. پوست در حال بهبود معمولاً در حفظ رطوبت مشکل دارد. به همین دلیل، بدن در ناحیه تحت درمان، کلاژن بیشتری تولید می کند که منجر به ایجاد اسکار و باقی ماندن جای بخیه می شود. سیلیکون با هیدراته (مرطوب) نگه داشتن بافت، به جلوگیری از ایجاد اسکار کمک می کند.
معمولا زمان مناسب استفاده از ازین کرم و ژل ها، دو تا سه هفته بعد از عمل است.
- ویتامین E
ویتامین E دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی است که به محافظت در برابر آسیب رادیکال های آزاد کمک می کند. به همین دلیل است که کرم ها و روغن های ویتامین E اغلب برای کاهش ظاهر جای زخم توصیه می شوند. ویتامین E هم برای اسکارهای موجود و هم برای زخم های تازه تشکیل شده مفید است. شما می توانید از روغن ویتامین E حدود شش هفته پس از عمل خود استفاده کنید، زمانی که برش ها به طور کامل بهبود یافتند. حتما روزی دو بار با حرکات دایره ای به آرامی بافت اسکار را ماساژ دهید. این کار به شما کمک می کند تا کلاژن اضافی در محل برش را کاهش دهید و جای زخم بهبود بیشتری پیدا کند.
- لیزر
استفاده از لیزر برای درمان اسکارهای ایمپلنت سینه زمانی گزینه ای است که محصولات موضعی نتایج مطلوب را ارائه نمی دهند. با این حال، باید به خاطر داشته باشید که نتایج فردی ممکن است بسیار متفاوت باشد زیرا بدن هر بیمار به شکلی متفاوت عمل می کند. دستگاه های لیزر به قرمزی حمله کرده و بخشی از کلاژن موجود در اسکار را تجزیه می کنند. این روش درمان از بزرگ شدن اسکارها و ایجاد اسکار هیپرتروفیک یا کلوئید جلوگیری خواهد کرد. لیزرها انواع مختلفی دارند و اینکه کدام یک برای شما مناسب است معمولاً به نوع، رنگ و ضخامت جای زخم و همچنین نوع پوست شما بستگی دارد.
انواع اسکار و جای بخیه بعد از عمل پروتز سینه
انواع اسکار هایی که ممکن است بعد از جراحی پروتز سینه روی بدن بیمار باقی بمانند به شرح زیر می باشند:
- اسکارهای کلوئیدی ( عمیق )
در این نوع از اسکارها به دلیل کلاژن سازی پس از ترمیم زخم، ظاهر زخم سرخ رنگ خواهد بود. برای درمان این نوع از اسکارها از یکی از روش های تزریق داروهای استروئیدی،کرایو تراپی، لیزر و نهایتا در صورت عدم نتیجه دهی این روش ها، از جراحی ترمیمی استفاده می شود.
- اسکارهای هیپرتروفیک
این نوع اسکارها برجسته و مقاوم می باشند و در نواحی مرزی زخم ایجاد می گردند. لازم به ذکر است که این نوع اسکارها بعد از گذشت چند هفته بعد از عمل ظاهر می شوند.
جهت درمان این نوع از اسکار می توان در حین جراحی، از تزریق داروهای استروئیدی استفاده نمود.
- چروکیده شدن پوست
در اثر برداشته شدن بیش از اندازه از بافت پوست در جراحی های مرتبط با سینه و درمان انقباض کپسولی که در اثر جراحی پروتز سینه ممکن است رخ دهد، پوست دچار چروکیدگی می شود.
برای درمان آن نیاز به گرفت پوست یا به عبارتی فلپ پوست می باشد، بدین صورت که از سایر بخش های بدن پوست برداشته شده و در محلی که پوست کافی ندارد مورد استفاده قرار می گیرد.