جراحی بینی استخوانی
عمل جراحی بینی استخوانی
جراحی بینی استخوانی : بینی استخوانی یا غضروفی دارای غضروفی محکم است و معمولا در این نوع از بینی ها بر روی پل بینی قوز وجود دارد. پوست و بافت ظریفی که استخوان و غضروف را می پوشاند نیز از دیگر مشخصه های بینی استخوانی است که با انعطاف پذیری بالایی به بافت می چسبد و بینی را بهتر شکل می دهد..
ضخامت پوست بر نتیجه جراحی بینی تاثیر می گذارد ؛ به طوری که اگر پوست خیلی ضخیم باشد ، نمی توان تغییرات عمده ای بر روی نوک بینی لحاظ نمود و در صورتی که پوست بسیارنازک باشد ، نیز ناهمواری ها مشاهده خواهند شد.
در جراحی بینی استخوانی ، پزشک می تواند حجم بینی را کاهش داده و به یک فرم عال تغییر شکل دهد ، زیرا بینی استخوانی غضروفی مستحکم دارد که امکان ترمیم زخم های ناشی از جراحی را با سهولت بیشتری میسر می کند.
بینی استخوانی به دلیل شاخص هایی مثل پوست نازک و استخوان محکم ، ایده آل ترین برای جراحی بینی است و در اکثر مواقع نتایج خوبی بدست می آید.
از این رو افرادی که بینی استخوانی دارند ؛ می توانند جراحی بینی طبیعی ، فانتزی و نیمه فانتزی را داشته باشند ؛ چرا که جراحی بینی استخوانی به دلیل آناتومی غضروف – استخوان آسانتر است.
جراحی بینی استخوانی توسط دکتر پرویزیان بهترین جراح بینی تهران
انتخاب جراح بینی
انتخاب جراح بینی حاذق و متبحر ، مهم ترین تصمیمی است که شما می گیرید ؛ زیرا رینوپلاستی جراحی نسبتا پیچیده ای است که انجام آن مستلزم مهارت بالا و کارآزمودگی جراح می باشد ؛ لذا جراحی را انتخاب کنید که تجارب زیادی در جراحی های زیبایی صورت دارد.
اقدامات قبل از جراحی بینی
شما قبل از عمل بینی ، با پزشک خود مشاوره ای خواهید داشت. در این جلسه هدف و انتظارتان از عمل بینی را با پزشک خود در میان بگذارید و از این مسئله جویا شوید که آیا حراحی بینی مناسب شما هست یاخیر ؟
به طور کلی ، پزشک شما قبل از عمل بینی موارد ذیل را انجام خواهد داد :
- بررسی سوابق پزشکی : پزشک ، سوالاتی درباره انگیزه عمل جراحی بینی و سوابق پزشکی از قبیل انسداد بینی ، جراحی ها و داروهایی که مصرف می کنید از شما می پرسد.
- معاینات فیزیکی : پزشک به طور کامل معاینات فیزیکی ؛ از جمله آزمایش خون ، عناصر صورت ، داخل و خارج بینی را معاینه می کند. ( معاینات فیزیکی به پزشک کمک می کند تا تصمیم بگیرد چه تغییراتی باید صورت بگیرد و ضخامت پوست یا مقاومت غضروف چگونه است. )
- عکس : پزشک معالج ، عکس هایی از صورت شما تهیه می کند و تغییرات مورد نظر را بر روی عکس مشخص می کند تا شما نتیجه احتمالی را ببینید.
- منع مصرف برخی داروها : پزشک ضرورت قطع مصرف برخی داروها از قبیل داروهای ضد التهاب و حاوی آسپرین و ایبوپروفن و همچنین مکمل های گیاهی را از دو هفته قبل از عمل بینی توصیه می کند ، زیرا این داروها احتمال خونریزی حین عمل را افزایش می دهند.
- منع مصرف سیگار و الکل : از دو هفته قبل از عمل بینی ، مصرف الکل و سیگار ممنوع می باشد ؛ زیرا سبب اختلال در فرآیند اکسیژن رسانی به خون شده و جان فرد را در حین عمل به مخاطره خواهند انداخت.
در حین جراحی بینی
جراحی بینی عمدتا تحت بیهوشی عمومی انجام می پذیرد ؛ قدم اول جهت جراحی بینی ، تزریق ماده بیهوشی است تا شما در حین جراحی آرام باشید.
گام دوم انتخاب روش جراحی است ؛ توجه داشته باشید که رینوپلاستی را می توان به دو روش بسته و باز انجام داد.
در جراحی بینی به روش بسته ، پزشک برش های لازم را در داخل بینی ایجاد می کند و در جراحی بینی به روش باز ، علاوه بر برش هایی که در داخل بینی لحاظ می شوند ؛ برشی نیز در بافت پایه رابط دو سوراخ بینی که دو حفره بینی را از هم جدا می کند ( کلوملا ) ، ایجاد می شود.
لازم به ذکر است که در جراحی بینی به روش باز ، جراح با ایجاد برش پوست بر روی ناحیه کلوملا ؛ پوست را از روی استخوان و غضروف را بر می دارد و در نتیجه به وضوح به کل ساختار استخوانی و غضروفی بینی دسترسی پیدا می کند ؛ در نتیجه با اشراف و تسلط بیشتری می تواند تغییرات عمده ای بر روی بینی اعمال نماید.
مراقبت های بعد از جراحی بینی
- از داروهای حاوی آسپرین یا ایپوپروفن از دو هفته قبل تا دو هفته بعد از عمل خودداری کنید ، زیرا این داروها علاوه بر این که باعث افزایش خونریزی در حین عمل می شوند ؛ منجر به نیز فرد را با اختلالاتی مواجه می سازند ؛ از این رو در طول دوره نقاهت عمل بینی ، فقط داروهای تجویز شده را استفاده کنید و از مصرف آرامبخش های گیاهی و داروهای بدون نسخه خودداری نمایید.
- تا دو هفته بعد از جراحی بینی ، سیگار و به طور کلی هر گونه دخانیات را استعمال نکنید و از نوشیدن الکل نیز خودداری نمایید ؛ چرا که مصرف این موارد موجب کند شدن روند ترمیم زخم جراحی خواهند شد.
- پس از جراحی بینی با مختصری تورم و کبودی روبرو خواهید بود ( البته میزان کبودی و ورم ناشی از جراحی بسته به شرایط فیزیکی در هر فردی متغیر است ) ؛ در راستای تسریع روند کاهش کبودی و ورم و نیز جلوگیری از پیشروی آن می توانید دو تا سه روز اول پس از عمل ، هر سه ساعت از کمپرس سرد استفاده کنید.
- بعد از جراحی بینی تا یک هفته نباید حمام کنید ، زیرا بانداژ یا آتل ( اسپلینت ) تا یک هفته بر روی بینی خواهد بود و نباید اجاز دهید که خیس شود ؛ چرا که اگر بانداژ خیس شود ، امکان افتادن آن افزایش خواهد یافت و این اتفاق مستقیما بر روی نتیجه جراحی تاثیر سوء می گذارد.
- پس از عمل بینی از دستکاری بینی پرهیز نمایید و در هنگام خواب نیز تا مدتی بعد از جراحی صرفا به صورت طاقباز بخوابید و اجازه ندهید به بینی تان فشار وارد شود.
هزینه جراحی بینی استخوانی
هزینه جراحی بینی استخوانی ، به آیتم های مختلفی بستگی دارد و برای هربیمار متفاوت است ؛ در نتیجه جهت اطلاع از هزینه دقیق آن باید توسط جراح بینی مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرید.