شکستگی بینی علائم و درمان با عمل جراحی

جراحی بینی شکسته چگونه انجام میشود؟

شکستگی بینی علائم و درمان با عمل جراحی : همه ما واژه “بینی شکسته” را زیاد شنیده‌ایم. استخوان‌های بینی همان‌طور که در زیر نشان داده‌شده است، به‌صورت قرینه از پیشانی تا یک‌سوم پایین بینی، گسترش یافته‌اند.

شکستگی بینی علائم و درمان با عمل جراحی

استخوان‌های بینی در نزدیکی چشم، ضخیم هستند و هرچه به سمت مرکز صورت می‌روند، نازک‌تر می‌شوند. به خاطر موقعیت قرارگیری استخوان‌ها، بیشترین شکستگی‌های استخوانی را شکستگی بینی تشکیل می‌دهد.

تقریباً دوپنجم شکستگی‌های استخوانی مربوط به شکستگی بینی می‌شود. در جوانان شکستن بینی بیشتر به دلیل ورزش و مبارزه روی می‌دهد، درحالی‌که در افراد مسن بیشتر در اثر افتادن و زمین خوردن، بینی می‌شکند.

هرگونه آسیب‌دیدگی بینی می‌تواند عملکرد و ظاهر بینی را تغییر دهد.

علائم شکستگی بینی

علائم شکستگی بینی می‌تواند بلافاصله ظاهر شده و یا سه روز طول بکشد تا علائم ظاهر شوند.

علائم و نشانه‌ها شکستگی بینی می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • درد یا حساسیت به لمس، به‌ ویژه هنگام لمس بینی
  • تورم بینی و مناطق اطراف آن
  • خون‌ریزی
  • کبودی در اطراف بینی یا چشم
  • کج و یا بدشکل شدن بینی
  • اختلال در تنفس از بینی
  • تخلیه مخاط از بینی یا آب‌ریزش (رینوره)
  • احساس مسدود شدن بینی

عوارض بینی شکسته – سایر علائم بینی شکسته

  • انحراف تیغه بینی

ممکن است شکستگی بینی منجر به انحراف تیغه بینی شود. در این حالت دیواره نازکی که بینی شما را تقسیم می‌کند (سپتوم بینی)، به یک سمت انحراف یافته و باعث باریک شدن مجاری بینی در سمت انحراف یافته می‌شود.

داروها می‌توانند در مدیریت عمل جراحی انحراف بینی ، به شما کمک نمایند، اما برای اصلاح این وضعیت، عمل جراحی موردنیاز است.

  • تجمع خون (هماتوم سپتوم بینی)

گاهی اوقات، همراه با شکستگی بینی، تجمع و لخته شدن خون نیز اتفاق می‌افتد، به این حالت ” هماتوم سپتوم” می‌گویند. هماتوم سپتوم می‌تواند یک یا هر دو مجرای بینی را مسدود نماید.

برای جلوگیری از آسیب رسیدن به غضروف‌ها، هماتوم سپتوم به‌صورت اورژانسی باید تخلیه گردد.

  • شکستگی غضروف

اگر شکستگی بینی به دلیل یک ضربه قوی، مانند تصادف اتومبیل، ایجادشده باشد، ممکن است علاوه بر شکستگی بینی، شکستگی غضروف را نیز تجربه نمایید.

اگر آسیب بینی چنان شدید باشد که نیاز به عمل جراحی وجود داشته باشد، عمل جراحی می‌تواند شکستگی بینی و غضروف را توأمان تحت معالجه قرار دهد.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

مهم است در اسرع وقت پس از آسیب به یک پزشک متخصص، به‌ویژه یک جراح مراجعه نمایید. هماتوم سپتوم یک اورژانس پزشکی است، زیراکه تجمع خون، به سپتوم بینی فشار وارد می‌کند.

هماتوم سپتوم می‌تواند منجر به عفونت شود، که در پی آن ممکن است غضروف بینی دچار تحلیل شود و درنتیجه افتادگی بینی اتفاق می‌افتد.

بهترین کار این است که به نزد یک جراح پلاستیک بروید، زیرا که هم‌زمان می‌تواند بیماری را تشخیص و به درمان آن بپردازد. تشخیص معمولاً با معاینه فیزیکی میسر است و اشعه X به‌ندرت لازم می‌شود.

دستیاران دکتر پرویزیان فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی آماده پاسخگویی به سؤالات شما در زمینه شکستگی‌های بینی هستند. جهت طرح سؤال و یا گرفتن نوبت می‌توانید با شماره 09039408200 تماس حاصل فرمایید.

اقدامات بعد از جراحی بینی

 

عمل جراحی بینی شکسته

اگر استخوان‌ها جابه‌جایی قابل‌توجهی داشته باشند، دکتر پرویزیان اغلب تلاش می‌کنند تحت بی‌حسی موضعی یا بیهوشی عمومی، استخوان‌های بینی را به موقعیت اصلی خود بازگردانند.

 معمولاً این کار در عرض هفت تا ده روز پس از آسیب انجام می‌شود، استخوان‌ها در موقعیت نامناسب، بهبود نخواهند یافت. ازآنجاکه بسیاری از شکستگی‌ها نامنظم هستند و به‌درستی به موقعیت اصلی خود بازنمی‌گردند، تنها نیمی از اصلاح موقعیت استخوان‌ها موفقیت‌آمیز خواهد بود.

تغییر موقعیت استخوان‌های بینی به دلیل مصدومیت، اغلب در تنفس اختلال ایجاد می‌کند، بنابراین جراحی اصلاح بینی، معمولاً “عمل جراحی زیبایی بینی” یا ” رینوپلاستی“، نیاز می‌شود که توسط دکتر پرویزیان صورت می‌پذیرد.

عمل جراحی رینوپلاستی معمولاً به‌صورت سرپایی انجام می‌شود. معمولاً بیماران ترجیح می‌دهند به علت کبودی و تورم، یک‌هفته‌ای در منظر عمومی ظاهر نشوند.

ترمیم بینی شکسته از طریق جراحی

برای رفع جابجایی و تغییر موقعیت استخوان‌های بینی، ممکن است دکتر پرویزیان از روش‌های مختلفی استفاده نمایند:

عمل جراحی بسته شکستگی بینی

شکستگی بینی علائم و درمان با عمل جراحی

اگر شکستگی بینی باعث تغییر موقعیت استخوان‌ها و غضروف‌های بینی شده باشد، ممکن است دکتر پرویزیان به‌صورت دستی آن‌ها را تراز نمایند، به این روش جراحی” بسته بینی” می‌گویند.

برای دریافت بهترین نتیجه از درمان شکستگی بینی ، نباید بیش از 14 روز از شکستگی گذشته باشد. در این روش، ایشان با استفاده از یک “اسپکولوم بینی” سوراخ‌های بینی را باز خواهند کرد.

از ابزارهای ویژه‌ای استفاده می‌شود تا استخوان‌ها و غضروف بینی تراز شده و به موقعیت اصلی خود بازگردند.

جراحی رینوپلاستی یا سپتورینوپلاستی

ممکن است عمل جراحی بسته برای شکستگی‌های شدید، شکستگی‌های متعدد یا شکستگی‌ای که ظرف 14 روز درمان نشده است، دیگر مناسب نباشد.

در این موارد ممکن است، جراحی تراز استخوان‌ها و تغییر شکل بینی (رینوپلاستی) لازم باشد.

 اگر شکستگی بینی باعث آسیب سپتوم بینی شده باشد و تیغه بینی دچار انحراف شده باشد و یا بینی مسدود شده و در تنفس اختلال ایجادشده باشد، ممکن است جراحی ترمیمی “سپتورینوپلاستی” (جراحی زیبایی بینی به‌علاوه جراحی اصلاحی انحراف سپتوم) توصیه گردد.

معمولاً هر دو جراحی به‌صورت سرپایی انجام می‌شود و یا ممکن است به یک‌شب بستری نیاز باشد.

دوره بهبودی شکستگی بینی

  • اگر شما در اثر عوارض هرگونه شکستگی بینی، خونریزی مستمری را تجربه کردید، ممکن است نیاز باشد با گازهای استریل و مرطوب سوراخ‌های بینی خود را ببندید.
  • این گازها حاوی یک پماد آنتی‌بیوتیک هستند تا از عفونت جلوگیری به عمل آید.
  • بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند- به علت کبودی و تورم که از عوارض شایع شکستگی بینی می‌باشد – برای چند روز در خانه بمانند.

ناراحتی، تورم و کبودی معمولاً ظرف یک تا دو هفته بعد از عمل جراحی بهبود خواهند یافت.

مطالب مرتبط