تصویر

جراحی زاویه سازی فک و صورت

جراحی زاویه سازی فک و صورت همانطور که کاملا از نام آن پیدا است برای اصلاح شکل و فرم فعلی اجزای صورت و ایجاد زاویه و انحنا های مطلوب انجام می شود. درباره زاویه سازی فک و صورت با عنوان مادلینگ چهره نیز صحبت می شود و دستیابی به آن هم از روش جراحی و هم از روش های تزریق ژل و فیلر می توان کمک گرفت. آیا میدانید جراحی زاویه سازی فک و صورت چگونه انجام می شود؟ چه افرادی کاندیدای مناسبی برای آن هستند؟ چه عوارض و مزایایی دارد؟

در این مقاله به طور کامل درباره جراحی زاویه سازی فک و صورت توضیح داده ایم.

در صورتی که تمایل دارید درباره این جراحی اطلاعات بیشتری به دست آورده و با آگاهی و اطمینان هرچه بیشتر تصمیم گیری کنید، میتوانید از طریق شماره های درج شده در وبسایت با مطب دکتر فرزاد پرویزیان – فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی- تماس گرفته و نوبت مشاوره حضوری دریافت نمایید.

جراحی زاویه دار کردن صورت و فک

جراحی زاویه سازی فک و صورت چیست؟

شکل و اندازه­‌ی اسکلت صورت و بافت نرم آن از مشخصه­‌های اصلی پروفایل صورت هستند. بینی، گونه‌ها و چانه یک مثلث طلایی را در وسط صورت تشکیل می‌دهند. سهم متوازن و متقارنی از پیشانی، بینی، گونه‌ها و چانه، صورتی زیبا ایجاد خواهد کرد. مشخصات پروفایل صورت را می‌‌توان به شکلی چشمگیر، به کمک عمل سازی صورت، اصلاح کرد. این تغییر و اصلاح از طریق پرکردن و حجم دادن به نواحی دارای کمبود و یا کاهش نواحی بیش از حد برجسته، انجام می شود.

در جراحی زاویه سازی فک و صورت، کاهش معمولاً با کاستن از نواحی استخوانی (استئوتومی) و یا برداشتن از بافت نرم برجسته صورت، انجام می‌شود. در قسمت هایی که نیاز به تقویت و پر شدن داریم، میتوان از بافت‌های بدن خود شخص (نظیر استخوان، غضروف یا چربی) یا پروتزهای زیستی سازگار کمک گرفت.

افراد مناسب برای عمل جراحی زاویه دار کردن صورت و فک

یکی از دلایلی که می‌تواند زنان را به انجام عمل زاویه‌ دار کردن فک و صورت ترغیب کند، علاقه به ظاهری کوچک‌‌تر، نرم‌تر و دخترانه‌تر است.

از طرف دیگر، این عمل می‌تواند مردانی را که احساس می‌کنند چهره‌ای بیش‌ از حد زنانه دارند، در رسیدن به ظاهری مردانه و محکم یاری دهد. افرادی که در جریان تغییر جنسیت قرار دارند نیز می‌توانند این عمل را مورد استفاده قرار دهند.

از آنجایی که این مسئله می‌تواند شامل روندی کاملاً جدی باشد، بنابراین انتخاب‌ها باید با همراهی تحقیقات و اطلاعات لازم صورت بگیرد.

دیگر افراد مناسب برای انجام عمل زاویه‌دار کردن فک و صورت، افراد مسنی هستند که وقتی به آینه خیره می‌شوند، دیگر خود را مانند گذشته نمی‌بینند.

این دسته از افراد فرم صورت خود را در اثر افتادگی پوست و بوجود آمدن چین و چروک بروی صورتشان، از دست داده‌اند.

انواع جراحی زاویه دار کردن صورت و فک

  • لیپوساکشن

تکنیک‌های لیپوساکشن برای صاف و یکدست کردن بافت نرم زیر فک و اطراف آن نیز انجام می شود. این روش برای بیمارانی که برای لیفت صورت آمادگی ندارند ولی خواهان اصلاح فرم ناحیه‌ی زیر فک و غبغب هستند، بسیار مفید خواهد بود.

زمان بهبودی پس از عمل لیپوساکشن به نحو قابل ملاحظه‌ای نسبت به جراحی کشیدن صورت کمتر است. چانه‌ای لاغر و برجستگی‌های ناشی از تجمع چربی در گردن و بخش تحتانی فک می‌تواند از تقارن و توازن کلی صورت بکاهد.

انجام عمل لیپوساکشن برای برداشتن چربی‌های ناخواسته از این نواحی توسط دکتر پرویزیان همراه با یا بدون قرار دادن پروتز چانه در فرم بهبود یافته صورت، انجام می‌گیرد.

این روش اغلب با جراحی زیبایی بینی و جراحی پلک ترکیب می‌شود. پروفایل صورتی جذاب‌تر و چهره‌ای جوان‌تر از نتایج چشمگیر عمل لیپوپلاستی است.

  • تزریق چربی

بخش عمده‌ای از آثار پیری که در صورت آشکار می شود، دست دادن حجم است. این موضوع  بویژه در بخش میانی صورت و نواحی زیر چشم مشهود‌تر است.

فرآیند تزریق چربی به صورت، تکنیکی دو مرحله‎ای است که برای جایگزینی حجم‌های از دست رفته به کمک بافت‌های بدن خود بیمار، مورد استفاده قرار می‌گیرد. این چربی از اعضای پایینی بدن (شکم، ران و باسن) برداشته می‌شوند و مورد فرآوری قرار می‌گیرد تا برای تزریق در نواحی خاصی از صورت استفاده شود.

معمولاً این عمل تحت بیهوشی انجام می‌شود و همین موضوع آن‌را نسبت به سایر پرکننده‌های تجاری مثل رستیلن و جوودرم متمایز می‌سازد.

عمل تزریق چربی، که با عنوان انتقال چربی نیز شناخته شده است، می‌تواند اصلاحات دائمی در فرم صورت ایجاد کند. هرچند این چربی‌های تزریقی برای همیشه باقی خواهند ماند، لیکن برای حفظ پایداری نتایج، پس از یک یا چند سال به اصلاحاتی کوچک نیاز خواهد بود.

عمل تزریق چربی اغلب همزمان با لیپوساکشن صورت و یا جراحی پلک انجام می‌گیرد.

  • پروتزهای صورت

دکتر پرویزیان متخصص قراردادن انواع پروتزهای صورت، مانند پروتز‌های گونه و چانه، از داخل دهان، با هدف اجتناب از ایجاد زخم‌هایی قابل مشاهده بروی پوست، هستند.

انتخاب پروتز چانه و موارد خاص استفاده از آن در طول مشاوره‌ی کامل زیبایی با دکتر پرویزیان مورد بحث قرار خواهد گرفت.

  • بزرگ و برجسته کردن گونه

نواحی گونه‌ها ممکن است در طول زمان صاف شوند و این موضوع می‌تواند صورتی کشیده و ظاهری مسن را برای افراد ایجاد کند.

گونه‌هایی توپر و برجسته ظاهری سالم‌تر و جوان‌تر را نشان می‌دهند. دکتر پرویزیان با استفاده از پرکننده‌هایی مانند رستیلن و جوودرم و چربی‌های بدن بیمار و در صورت لزوم دیگر مواد پروتزی، گونه‌ها و نواحی پیرامون آن را بزرگ و برجسته می‌کند.

  • برجسته کردن چانه

ایجاد تقارن در صورت یکی از مؤلفه‌‌های اصلی در عمل جراحی زیباییست که با انجام تغییراتی در  پروفایل صورت، این تقارن افزایش می‌یابد. برجسته‌کردن چانه از طریق کاشت پروتز یا تغییر شکل مستقیم استخوان چانه انجام می‌شود.

هرچند این عمل می‌تواند به تنهایی انجام شود، لیکن اغلب با جراحی فک، جراحی زیبایی بینی، جراحی کشیدن صورت و یا روش‌های لیپوساکشن زیر چانه و زاویه سازی چانه همراه می‌شود.

عمل کاشت پروتز هم از داخل دهان و هم از طریق ایجاد برشی کوچک و پنهان در ناحیه‌ی زیر چانه صورت می‌گیرد. این پروتزها معمولاً از جنس سیلاستیک که ماده‌ای خنثی و به خوبی سازگار با بدن است، ساخته می‌شوند.

  • جنیوپلاستی

جراحی زیبایی چانه (که به جینوپلاستی کشویی نیز معروف است) روشی پرکاربردتر از کاشت پروتز است که برای افرادی که چانه‌هایی نسبتاً کوچک و لب‌های پایین ضعیفی دارند، می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد.

این عمل از طریق ایجاد برش‌هایی در داخل دهان انجام می‌شود و مدت زمان بیشتری را برای بهبودی نسبت به عمل کاشت پروتز نیاز دارد.

جراحی زاویه سازی فک و صورت

عمل کاهش چانه برای زاویه دار کردن فک و صورت نیز در صورت لزوم به شیوه‌ای مشابه انجام می‌شود با این تفاوت که برش معمولاً در زیر چانه ایجاد می‌شود.

عملیات جراحی زاویه دار کردن صورت و فک

مقدمات جراحی زاویه سازی فک و صورت:

  • اندازه‌گیری فشار خون و انجام آزمایشات پزشکی
  • اجتناب از برخی داروهای خاص یا تنظیم میزان داروهای کنونی
  • پرهیز از مصرف دخانیات و مواد الکلی قبل از عمل جراحی (معمولاً دو یا سه هفته پیش از عمل)
  • پرهیز از مصرف آسپرین و داروهای ضد التهابی خاص و مکمل‌هایی گیاهی که می‌توانند باعث افزایش خونریزی شوند.

انتظارات بعد از عمل جراحی زاویه دار کردن صورت و فک

نتایج نهایی عمل زاویه‌ دار کردن چانه و صورت طولانی مدت خواهند بود و دوره‌ی بهبودی اولیه که شامل تورم، کبودی، بی‌حسی یا ناراحتی می‌شود، معمولاً گذراست و از طریق مصرف داروهای تجویز شده، کمپرس سرد و استراحت مناسب می‌تواند کنترل شود.

آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی و مسکن‌ها معمولاً به منظور کاهش خطر عفونت و درد پس از عمل تجویز می‌شوند.

مراقبت‌های پس از جراحی زاویه دار کردن صورت و فک

  1. رعایت توصیه‌های انجام شده پس از عمل
  2. حفظ ارتفاع سر به‌خصوص در موقع خواب برای 1 تا 2 هفته
  3. مصرف داروهای تجویز شده مطابق با دستور پزشک
  4. استفاده‌ی منظم از پمادهای صورت و کمپرس سرد در محدوده‌ی نواحی تحت عمل
  5. شستشوی مرتب دهان و غرغره پس از هر وعده‌ی غذایی در صورت وجود هرگونه زخم در دهان
  6. رژیم غذایی سبک به مدت 2 تا 3 هفته پس از عمل
  7. پرهیز از فعالیت‌های شدید جسمانی برای 3 تا 4 هفته بعد از عمل

هزینه‌های عمل جراحی زاویه‌دار کردن صورت

هزینه در انجام جراحی‌های انتخابی، همواره به عنوان یک پارامتر مهم محسوب می‌‌شود که در عمل زاویه دار کردن صورت می‌تواند بسیار متغیر باشد و موارد زیر را شامل شود:

  • هزینه‌ی جراح
  • هزینه‌ی بیمارستان یا مرکز جراحی
  • آزمایش‌های پزشکی (خون و تصویربرداری‌های رادیولوژی)
  • هزینه‌های بیهوشی
  • هزینه‌ی پروتز
  • نسخه‌ی دارو
  • البسه ویژه بعد از عمل

جراحی زاویه‌دار کردن صورت، یک عمل زیبایی محسوب می‌‌شود. بنابراین، بسیاری از شرکت‎های بیمه‌ی درمانی  هزینه زاویه دار کردن صورت  را تحت پوشش قرار نمی‌دهند.

این عمل به روش های غیرجراحی نیز انجام خواهد شد. زاویه دار کردن فک و صورت با تزریق بوتاکس یکی از روشهای موجود است.

مطالب مرتبط