امروزه راه های متفاوتی به منظور کاهش حجم چربی های اضافی بدن و پیکرتراشی وجود دارد که یکی از این روش ها ، لیپوساکشن می باشد. ساکشن چربی جزو قدیمی ترین روش های پیکرتراشی می باشد. این پروسه ، یک روش کم تهاجمی و کم خطر است که از آن به منظور دفع چربی های موضعی بدن اعم از غبغب ، شکم ، پهلو ، سینه ، ران ، بازو ، باسن و غیره استفاده می شود. دکتر فرزاد پرویزیان ، بهترین فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی تهران ، در این زمینه برای شما بهترین نتایج را رقم می زند.
به طور کلی این پروسه ، رسیدن به اندامی ایده آل و متناسب را برای افراد محقق می سازد و افرادی که از طریق ورزش های سنگین و رژیم های غذایی سخت موفق به دستیابی به اندام دلخواه خود نشده اند می توانند از طریق ساکشن چربی ها ، به اندام قابل قبول خود دست یابند.
مکانیزم کار عمل لیپوساکشن
در این عمل که بایستی توسط یک جراح پلاستیک خوب در تهران دکتر پرویزیان انجام پذیرد ، سوراخ های کوچکی بر روی موضع مورد نظر ایجاد می شود ، سپس لوله هایی تحت عنوان کانولا که لوله هایی نازک و ظریف می باشند وارد بدن شده و در نهایت چربی های اضافی بدن از طریق مکش از بدن خارج می شوند.
انواع روش های بادی کانتورینگ
- روش تامسنت
این روش از لیپوساکشن از طریق بی حسی موضعی انجام شده و در حقیقت جزو رایج ترین روش های این عمل می باشد. در این روش ، نوعی محلول دارویی به نواحی ای از بدن که با تجمع چربی اضافی مواجه هستند تزریق می شود ، البته میزان محلول تزریق شونده به میزان چربی اضافی بستگی دارد و در برخی موارد ممکن است سه برابر چربی موضعی ، از این محلول تزریق گردد.
- روش فوق مرطوب
در این روش از لیپوساکشن ، بیمار تحت بیهوشی خفیف قرار می گیرد ؛ یعنی دچار حالتی خواب آلود در حین عمل است ، البته در مواردی نیز ممکن است که تحت بیهوشی عمومی انجام شود به طوری که بیمار در حین عمل ، به طور کامل در خواب باشد. روش فوق مرطوب تقریبا مشابه روش تامسنت است و تنها وجه تمایز این دو روش در حجم محلولی است که به موضع مورد نظر تزریق می شود.
- روش اولتراسوند
در لیپوساکشن به روش اولتراسوند ، سلول های چربی از طریق امواج اولتراسونیک ، تخریب می شوند و حالتی مایع به خود می گیرند. سپس این سلول های چربی به کمک قابلیت مکش دستگاه ساکشن ، از موضع مورد نظر استخراج می گردند. لازم به ذکر است که ساکشن چربی به روش اولتراسوند خود به دو روش انجام می پذیرد :
اولتراسوند به روش داخلی: در روش داخلی ، لوله کانولا از بخش زیرین سطح پوست وارد شده و اقدام به تخریب سلول های چربی می کند.
اولتراسوند به روش خارجی : در روش خارجی ، به کمک دستگاهی مخصوص که وظیفه آن ساطع کردن امواج اولتراسوند است ؛ چربی های سطح پوست ، تخریب می شوند.
- روش لیزر
در ساکشن چربی به روش لیزر ، امواج لیزر جهت ذوب کردن سلول های چربی مورد استفاده قرار می گیرند و سلول های چربی را به حالتی آبکی تبدیل می کنند. چربی های ذوب شده به وسیله مکش ، به کمک لوله های مخصوصی از مناطق مورد نظر خارج می شوند. توجه داشته باشید که لوله های مورد استفاده در این روش ، نسبت به لوله های مورد استفاده در روش های قدیمی این پروسه ، کوچک تر است و غالبا جهت تخلیه چربی های موضعی از مناطق حساس بدن نظیر غبغب وغیره مورد استفاده قرار می گیرد. لیزر سبب افزایش کلاژن سازی در بافت های بدن شده و از شل شدن و افتادگی پوست پس از لیپوساکشن جلوگیری می کند ، چرا که کلاژن منجر به افزایش استحکام بافت پوست می شود.
تفاوت بادی کانتورینگ و ابدومینوپلاستی
شاید برخی از متقاضیان هنوز تفاوت میان دو پروسه لیپوساکشن و ابدومینوپلاستی را ندانند. هر چند که نتیجه هر دو رسیدن به اندامی متناسب است اما تفاوت هایی نیز میان این دو وجود دارد. به طور کلی ابدومینوپلاستی که در قیاس با ساکشن چربی جراحی تهاجمی تری است ، به حذف بافت ها ، پوست و سلول های چربی اضافی در ناحیه ابدومینال یا همان شکمی می پردازد. در طول عمل جراحی زیبایی شکم ، عضلات ابدومینال مجدداً فرم دهی می شوند ؛ بدین نحو در عین حال که ظاهری صاف و تخت برای شکم پدید می آورد ، با برداشتن پوست اضافی حالت شل و افتاده را برطرف می کند.
اما در خصوص پروسه لیپوساکشن باید گفت که طی این روند که البته کم تهاجم است ، تمرکز اصلی بر روی شکستن سلول های چربی و ساکشن کردن آن هاست. افتادگی و شل شدگی پوست در این روند برطرف نمی گردد. طی انجام پروسه ابدومینوپلاستی برش نسبتاً وسیعی بر روی پوست ایجاد می شود ؛ حال آن که برای ساکشن چربی برش ها تنها به اندازه ای هستند که کانولا بتواند از طریق آن وارد موضع هدف شود. نکته دیگر این است که پروسه ساکشن کردن چربی ها می تواند در نقاط مختلف بدن مثل غبغب ، ران ، بازو ، سینه ، باسن و شکم و پهلو انجام شود ؛ در حالیکه منظور از ابدومینوپلاستی تنها جراحی زیبایی شکم است. مشخصاً دوره نقاهت بعد از لیپوساکشن آسان تر و کوتاه تر می باشد. چرا که معمولا این روند تهاجم کمی داشته و در اکثر موارد با بی حسی موضعی انجام می شود. اما برش های ایجاد شده در عمل تامی تاک برای بهبودی به زمان بیشتری نیاز دارند.
کدام یک پروسه بهتری است ؟
لازم به ذکر است که وجود این تفاوت ها لزوماً یک پروسه را نسبت به پروسه دیگر برتر نمی کند. بلکه هر فرد با توجه به وضعیت خود و نیازهایی که دارد ، با مشورت بهترین جراح پلاستیک تهران دکتر فرزاد پرویزیان ، می تواند بهترین گزینه را برای خود انتخاب نماید. گفته می شود اگر پوست شل و افتاده ای ندارید و تمایل دارید چربی های تجمع یافته در نقاط مختلفی از بدن را تخلیه کنید ، انجام لیپوساکشن برای شما بهتر است. اما اگر تجمع چربی های اضافی عمدتاً در ناحیه شکمی است و علاوه بر آن پوست آن قسمت افتادگی دارد ، بهتر است ابدومینوپلاستی انجام دهید.
🔅 فیلم عمل لیپوساکشن بازو ، توسط دکتر پرویزیان جراح پلاستیک خوب تهران
دوره نقاهت بعد از عمل
بعد از عمل ، عموما نیازی به بستری شدن وجود ندارد و فرد چند ساعت پس از عمل ، مرخص خواهد شد. بعد از این عمل ، ممکن است فرد دچار درد ، تورم و کبودی شود ؛ لذا پزشک متخصص جهت پیشگیری و کنترل این موارد داروهای مخصوصی تجویز می کند. افراد پس از چند روز استراحت بعد از عمل لیپوساکشن ، قادر خواهند بود فعالیت های روتین خود را از سر بگیرند. البته لازم به ذکر است که رسیدن به بهبودی کامل پس از عمل به پارامترهای متعددی همچون سن ، شرایط جسمانی ، موضعی که تحت عمل قرار گرفته دارد و همچنین مراقبت های پس از عمل بستگی دارد.
کاندیدای مناسب
- افرادی که از انجام عمل ، انتظار و خواسته ای معقولانه دارند ، کاندید مناسبی برای این عمل می باشند.
- علاوه بر این ، کاندیدای مناسب این پروسه لاغری باید وزن خود را قبل از عمل به تثبیت رسانده باشد.
- از دیگر پارامترهایی که کاندید عمل لیپوساکشن باید از آن برخوردار باشد ، بهره مندی از پوستی سالم و انعطاف پذیر می باشد.
- همچنین کاندیدای عمل می بایست تنها در برخی از نواحی بدن با چربی های اضافی روبرو باشد و دچار چاقی مفرط نباشد.
🔅 توضیحات بهترین فوق تخصص جراحی پلاستیک تهران در مورد لیپوساکشن
مراقبت های بعد از بادی کانتورینگ
رعایت مراقبت های بعد از عمل جزو عوامل اثرگذار در نتیجه این عمل همچنین تسریع فرآیند ترمیم و بهبودی پس از عمل می باشد.
- پس از عمل باید به میزان کافی استراحت کافی کنید.
- تا مدت ها پس از عمل نباید به پهلو و شکم بخوابید.
- حداقل تا یکماه باید از سیگار کشیدن و نوشیدن الکل ، اجتناب نمایید.
- داروهایی که پزشک معالج تجویز می کند را مطابق دستور و تا آخر مصرف کنید.
- پانسمان هایی که در موضع عمل قرار داده شده اند باید طی 24 ساعت اول پس از عمل ، مداوم تعویض شوند.
- توصیه می شود روزانه در منزل به آهستگی پیاده روی کنید تا به این ترتیب از احتمال لخته شدن خون در پاهای خود بکاهید.
- پوشیدن گن مخصوص بعد از عمل لیپوساکشن ، به منظور کاهش ورم بعد از عمل در همه حالات به جز مواقع استحمام ضروری است.
- 2 روز بعد از عمل ، استحمام بلا مانع است ، البته توجه داشته باشید که تا زمانی که زخم های عمل هنوز در حالت ترمیم هستند و به طور کامل بسته نشده اند باید از رفتن به استخر خودداری کنید.
- یکی از موارد بسیار مهم که باید در مراقبت های بعد از لیپوساکشن حتما مد نظر قرار گیرد ، تغذیه بعد از عمل می باشد ؛ از این رو توصیه می شود رژیم غذایی تان را با مصرف مایعات آغاز کنید و برای مدتی میزان مواد حاوی پروتئین را در برنامه غذایی خود افزایش دهید و از خوردن غذاهای پرنمک و پر چرب ، خوراکی های شیرین و غذاهایی که میزان فیبر بالایی دارند ، خودداری کنید.
اقدامات پیش از عمل
برای انجام این پروسه لاغری باید به بهترین فوق تخصص جراحی پلاستیک تهران دکتر پرویزیان مراجعه نمایید که از تجربه و تخصص کافی بهره مند باشد. پیش از موعد مقرر برای انجام پروسه ، با جراح خود یک جلسه ملاقات خواهید داشت که موارد زیر طی آن بررسی می شود :
- هزینه پرداختی
- بیماری های زمینه ای
- حساسیت های دارویی و غذایی
- میزان تاثیر گذاری و ایمنی پروسه
- تکنیک مناسب لیپوساکشن برای شما
- نوع پوست و میزان کشسانی و انعطاف پذیری آن
- بررسی خواسته های شما و معقول بودن آن ها
پس از بررسی موارد فوق توسط جراح پلاستیک خوب تهران ، چنانچه انجام لیپوساکشن برایتان بلامانع باشد ، پزشک رعایت موارد زیرا را پیش از عمل ضروری می داند :
- ترک سیگار و دخانیات
- انجام تست های آزمایشگاهی
- مصرف یا اجتناب از برخی داروها و مکمل ها
- محدودیت های رژیم غذایی و مصرف نوشیدنی های الکلی
🔅 رضایت بیمار از مراجعه به دکتر پرویزیان ، بهترین جراح پلاستیک در تهران ، جهت عمل لیپو شکم و پهلو
پرسش و پاسخ های متداول
- آیا لیپوساکشن سلولیت را برطرف می سازد ؟
سلولیت یکی از رایج ترین مشکلات پوستی است که سبب می شود پوست حالت ناهمواری به خود بگیرد. سلولیت اغلب در نواحی شکمی ، باسن ، پهلوها و ران ها پدیدار می شود. لیپوساکشن تنها بافت های چربی تجمع یافته را خارج می سازد اما در برطرف کردن ایرادات پوستی همچون سلولیت نقشی ندارد.
- این عمل به رفع چاقی مفرط کمک می کند ؟
پروسه پیکرتراشی ، متدی برای کاهش وزن یا درمان چاقی مفرط نیست و جایگزین همیشگی رژیم غذایی سالم و روتین ورزشی نمی شود. بلکه تنها بافت های موضعی چربی را از بدن خارج می سازد و شما برای حفظ نتیجه ای که از لیپوساکشن بدست آمده باید هم تغذیه مناسبی داشته باشید هم به ورزش بپردازید.
- آیا می توان همزمان با این پروسه پیکرتراشی ، جراحی دیگری نیز انجام داد ؟
اگر به دیگر پروسه های پیکرتراشی نیز تمایل دارید ، در این رابطه با جراح خود صحبت کنید. چنانچه ایشان تایید کند ، می توانید در کنار لیپوساکشن تحت دیگر عمل های زیبایی همچون ماموپلاستی یا ابدومینوپلاستی قرار بگیرید.
- آیا نتیجه حاصل از این عمل دائمی است ؟
این پروسه لاغری موضعی چربی های موضعی را برای همیشه از نقاط بدن خارج می سازد. به این معنا که اگر به اضافه وزن دچار شوید ، سلول های چربی در نواحی که تحت درمان قرار گرفته اند ، تجمع نمی یابد. البته شایان ذکر است که لیپوساکشن مانعی بر سر راه افزایش وزن نیست.
- چه کسانی نباید لیپوساکشن انجام دهند ؟
برخی از عادت ها و بیماری ها موجب می شوند که فرد گزینه خوبی برای این فرایند لاغری موضعی نباشد. افرادی که سیگار می کشند ، به بیماری های مزمن مبتلا هستند ، سیستم ایمنی آنان ضعیف است ، اضافه وزن بسیار زیادی دارند ، پوست شان کشسانی لازم را ندارد و سابقه ابتلا به دیابت و نارسایی های قلبی را دارند ، نباید تحت روند ساکشن چربی قرار بگیرند.
- آیا این پروسه جراحی قابل بازگشت می باشد؟
توجه داشته باشید که در این تکنیک جراحی زیبایی ، سلول های تولید چربی در ناحیه تحت درمان به طور کامل از بین می رود. اما ممکن است در صورت عدم توجه بیمار و عدم رعایت رژیم غذایی خود سبب رشد مجدد سلول های چربی شود و پس از مدتی سبب بازگشت چربی ها شود.
- آیا محل برش خورده بهبود می یابد؟
در صورتی که به یک جراح حاذق و با تجربه بالا مراجعه کنید ، برش ها بسیار ظریف و با دقت بالایی بر نواحی مورد نظر ایجاد خواهند شد ، که قابل مشاهده نمی باشند. البته ممکن است محل برش باقی بماند اما همانطور که اشاره کردیم قابل مشاهده نخواهند بود.
- آیا جراحی بادی کانتورینگ خطرناک است؟
خیر ، پروسه لیپوساکشن یک جراحی کم خطر و کاملا ایمن و کم تهاجم بوده و تنها به منظور تخلیه چربی های اضافی در نواحی مختلف شکم به کار گرفته می شود. پزشک خوب و با تجربه در تهران دکتر فرزاد پرویزیان ، در این مواقع با دقت و مهارت بالایی که دارد و با رعایت بهداشت کامل این پروسه را پیش خواهد برد. بنابراین نگران نباشید زیرا هیچ عارضه ای جبران ناپذیر به دنبال این پروسه نخواهد بود.
- آیا ممکن است افراد با آمبولی بعد از جراحی رو به رو شوند؟
اگر جراح شما دارای تخصص و تبحر کافی باشد ، امکان لخته شدن خون یا آمبولی در عروق بیمار نیز وجود نداشته و بیمار می تواند با خیال راحت تحت این جراحی زیبایی قرار گیرد.
- آیا این پروسه زیبایی همراه با درد است؟
پزشک برای آغاز جراحی لیپوساکشن از بی حسی های موضعی استفاده خواهد کرد تا بیمار هیچ گونه دردی را به هنگام از بین بردن چربی ها احساس نکند. اما بعد از جراحی و در دوره نقاهت بیمار درد را احساس خواهد کرد ، البته نگران نباشید درد ناشی از جراحی با استفاده از دارو های مسکن تجویز شده تسکین پیدا می کند.