نحوه چسب زدن بینی بعد از عمل
چند روز پس از عمل جراحی، آتل بینی (مانند آتلهای ترموپلاستیک یا گچهای پلاستر) از روی بینی حذف میشوند. از آن به بعد، برای سازههای تازه اصلاحشده پس از رینوپلاستی، نوارچسب اصلیترین محافظ بینی محسوب میشود. معمولاً در جلسات اولیه ملاقات بیمار با پزشک بعد از عمل جراحی، به بیمار توصیه میشود شخصاً اقدام به تعویض چسب بینی خود نماید. در صورت چسب زدن نادرست و یا برداشت ناصحیح آن، ممکن است بینی شما آسیب ببیند.
چرا بینی چسب زده میشود؟
دلیل اصلی چسب زدن بعد از عمل بینی، جمع شدن (کوچک شدن) پوست بر روی استخوان و غضروف زیر آن است. این امر بهویژه در بیمارانی که پوستی نسبتاً ضخیم دارند، پس از جراحی زیبایی بینی و یا جراحی رینوپلاستی ثانویه بسیار مفید است. به طورمعمول پس از عمل جراحی در این بیماران، مدتی طول میکشد تا پوست بینی جمع شده و موقعیت صحیح خود را پیدا کند. همچنین در این افراد احتمال تشکیل و تجمع بافت اسکار مابین پوست و استخوان / غضروف بینی بیشتر است. اگر قبل از آنکه پوست خود را جمع کند این اتفاق بیافتد، تجمع ناخواسته بافت اسکار میتواند از شکلگیری و جمع شدن پوست جلوگیری به عمل آورد. در برخی موارد، تشکیل بافت ناخواسته اسکار، موجب ایجاد خطوط برجسته و برآمدگیهایی بر روی بینی میشود، که طبیعتاً نتیجه نهایی زیبایی بینی را تحت تأثیر قرار میدهد. یادگیری نحوه چسب زدن بینی بعد از عمل میتواند احتمال وقوع این عوارض ناخواسته را به حداقل ممکن برساند.
چند روز بعد از جراحی باید از چسب بینی استفاده کرد؟
پزشکان معمولاً توصیه میکنند که بیماران جراحی زیبایی بینی و جراحی رینوپلاستی ثانویه، چسب زدن خود را 2 الی 3 هفته پس از عمل جراحی شروع نمایند. بااینحال ممکن است در برخی موارد به آنها توصیه شود اندکی دیرتر چسب زدن را شروع نمایند.
پس از شروع، برای به دست آوردن حداکثر نتیجه، بهتر است چند ماهی چسب زدن ادامه داشته باشد. به بیماران توصیه میشود هر شب، قبل از خوابیدن اقدام به چسب زدن نمایند. سپس آنها میتوانند در صبح، قبل از شروع فعالیتهای روزمره خود، آن را حذف کنند. اگر شما قادر باشید چسب بینی خود را علاوه بر طول شب، در طول روز نیز حفظ نمایید، نتیجه بهتری خواهد داشت. اگر پزشک از شما بخواهد که خودتان شخصاً اقدام به چسب زدن و یا تعویض آن نکنید، حتماً به توصیههای او گوش فرا دهید.
[alert type=”custom” close=”false” icon=”fa fa-hand-o-left” color=”#000000″ background_color=”#c1b2d0″]
از طریق هماهنگی با جراح زیبایی بینی یا جراح رینوپلاستی ثانویه خود مطمئن شوید، چسب زدن بینی، مناسب شرایط شما هست یا نه. علاوه بر این، برای چسب زدن به بینی خود، باید از روش خاصی که جراح بر اساس شرایط و نیاز شما مشخص میکند، پیروی نمایید.[/alert]
دستورالعملهای مربوط به چسب زدن بینی
استفاده از چسب بینی بعد از عمل جراحی، تورم بینی را سریعتر کاهش داده و سرعت درمان را افزایش میدهد. همچنین باعث میشود انتظارات ما از نتیجه عمل بهتر برآورده گردد. فشاری که از طریق چسب زدن بر بینی وارد میشود، به نحوی باعث آتلبندی ساختارهای تازه شکلگرفته خواهد شد، این امر باعث میشود فرایند درمان با کنترل بیشتری صورت بپذیرد. همچنین فشار ایجادشده توسط چسب، تورم و ادم بینی را سرکوب خواهد کرد.
برخی از بیماران بهراحتی میتوانند برای مدت طولانی چسب زدن بینی خود را تحمل کنند، اما برای برخی از افراد، این کار با مشکلاتی همراه است. بینی و آناتومی شما این موضوع را مشخص مینماید. اگر علائمی همچون تحریک پوست بینی، قرمزی و برآمدگی در زیر چسب بینی ظاهر شود، نشاندهنده آن است که شما بهراحتی نمیتوانید چسب بینی را تحمل کنید. اگر این علائم در شما ظاهر شدند، فرایند چسب زدن را متوقف کنید. یا برای مدتی دست نگهداشته تا قرمزی و تحریک پوست شما برطرف گردد و سپس چسب زدن را شروع نمایید.
اگر شما نحوه صحیح چسب زدن را یاد بگیرید، بهراحتی میتوانید از مزایای آن بهرهمند شوید.
- اگر شما قصد ندارید در طول روز از چسب بینی استفاده کنید، اشکالی ندارد، بهعبارتدیگر استفاده از چسب تنها در طول شب کفایت خواهد کرد.
- پس از 6 هفته شما میتوانید چسب زدن را متوقف کنید. اگر پس از متوقف کردن فرایند چسب زدن، دچار تورم شدید، اگر تمایل داشته باشید میتوانید چسب زدن را برای مدتی دیگر ادامه دهید.
دستورالعمل:
- قبل از استفاده از چسب بر روی بینی خود، مطمئن شوید که بهطور کامل پوست بینی و گونه خود را با پد الکلی پا کردهاید. این کار کمک میکند تا چربی، جرمهای موجود بروی پوست و مواد آرایشی از روی پوست برطرف گردند، این مواد از چسبیدن چسب بهطور کامل بر روی پوست جلوگیری به عمل خواهند آورد.
- بینی خود را بهآرامی با پنبه و آب بشویید، سپس بهآرامی آن را خشککنید. 5 الی 10 دقیقه منتظر بمانید.
- سه قطعهی 3 الی 5 سانتی را از نوارچسب جدا کنید (شما میتوانید بهراحتی از داروخانهها این چسب را تهیه کنید).
- اولین قطعه نوارچسب را در عرض نوک بینی خود بچسبانید، درست در بالای نوک بینی (شکل 1)، بهآرامی بروی نوارچسب به سمت گونهها فشار وارد کنید. دقت کنید بهآرامی به سمت صورت فشار وارد کنید، از ایجاد فشار به سمت پایین خودداری کنید.
- قطعه دوم نوارچسب را در زیر نوک بینی بچسبانید، بهآرامی به سمت بالا فشار وارد کنید تا ادامه نوارچسب کنارههای بینی شما را پوشش دهد (شکل 2). بهآرامی لبههای نوارچسب را به حالت نیشگون گرفتن فشار دهید، تا فشار مضاعفی بر چسب وارد شده و از بینی شما بهخوبی حمایت کند. اگر نوارچسب سوراخهای بینی شما را مسدود میکند، میتوانید کنارههای چسب را برش دهید.
- قطعه سوم را طوری بروی بینی بچسبانید که چسب اول را پوشش دهد (شکل 3).
حذف نوارچسب
معمولاً پس از جراحی زیبایی بینی، آتل یا چسب اولیه بینی به نحوی طراحی نشده است که خود بیمار بتواند آن را حذف کند. درواقع، برخی از بیماران بهواسطه حذف چسب اولیه، به بینی خود آسیب وارد میکنند و ممکن است به جراحی ثانویه احتیاج پیدا کنند، معمولاً جراحان اینگونه بیماران را برای بیماران دیگر خود مثال میزنند تا عوارض این کار را به آنها گوش زد کنند.
چسب بینی و آتل آن را خودتان حذف نکنید. جراح این کار را از طریقی انجام میدهد که به بینی شما آسیبی وارد نشود. بر اساس شرایط شما و نوع عمل، جراحان زمانهای متفاوتی را برای برداشت چسبها در نظر میگیرند. بنابراین اگر دوست شما به جراح دیگری مراجعه کرده باشد و پس از 5 یا 7 روز آتل خود را باز کرده باشد، این بدان معنی نیست که شما هم میتواند ظرف همین مدت چسب یا آتل خود را باز نمایید. مدتزمان باقی ماندن چسب برای هر شخصی بهطور خاص متفاوت است. تنها جراح شما است که میداند چه موقع برای رسیدن به نتایج مطلوب چسب باید برداشته شود.