نحوه چسب زدن بینی عمل

نحوه صحیح چسب زدن بینی بعد از عمل

چند روز پس از جراحی بینی ، آتل بینی ( مانند آتل‌های ترموپلاستیک یا گچ‌های پلاستر ) از روی بینی حذف می‌شوند. از آن به بعد، برای سازه‌ های تازه اصلاح‌شده پس از رینوپلاستی ، چسب بینی اصلی‌ ترین محافظ بینی محسوب می‌شود. معمولاً در جلسات اولیه ملاقات بیمار با پزشک بعد از عمل جراحی ، به بیمار توصیه می‌شود شخصاً اقدام به تعویض چسب خود نماید. در صورت چسب زدن نادرست و یا برداشت نا صحیح آن، ممکن است بینی شما آسیب ببیند. برای کسب اطلاعات مفید توصیه می شود مقاله تهیه شده توسط دکتر فرزاد پرویزیان را مطالعه نمایید.

چرا بینی چسب زده می‌شود؟

دلیل اصلی چسب زدن بعد از عمل ، جمع شدن ( کوچک شدن ) پوست بر روی استخوان و غضروف زیر آن است. این امر به‌ ویژه در بیمارانی که پوستی نسبتاً ضخیم دارند، پس از جراحی زیبایی بینی یا جراحی رینوپلاستی ثانویه بسیار مفید است. به‌ طورمعمول پس از عمل جراحی در این بیماران، مدتی طول می‌کشد تا پوست بینی جمع شده و موقعیت صحیح خود را پیدا کند. همچنین در این افراد احتمال تشکیل و تجمع بافت اسکار مابین پوست و استخوان ، غضروف بینی بیشتر است. اگر قبل از آنکه پوست خود را جمع کند این اتفاق بیافتد، تجمع ناخواسته بافت اسکار می‌تواند از شکل‌ گیری و جمع شدن پوست جلوگیری به عمل آورد. در برخی موارد، تشکیل بافت ناخواسته اسکار، موجب ایجاد خطوط برجسته و برآمدگی‌ هایی بر روی بینی می‌شود، که طبیعتاً نتیجه نهایی زیبایی بینی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. استفاده از چسب بینی می‌ تواند احتمال وقوع این عوارض ناخواسته را به حداقل ممکن برساند.

نحوه چسب زدن بینی عمل

چند روز بعد از جراحی باید از چسب بینی استفاده کرد؟

پزشکان معمولاً توصیه می‌کنند که بیماران جراحی زیبایی بینی و جراحی رینوپلاستی ثانویه ، چسب زدن خود را 2 الی 3 هفته پس از عمل جراحی بینی شروع نمایند. بااین‌حال ممکن است در برخی موارد به آن‌ها توصیه شود اندکی دیر تر چسب زدن را شروع نمایند.

پس از شروع ، برای به دست آوردن حداکثر نتیجه، بهتر است چند ماهی چسب زدن ادامه داشته باشد. به بیماران توصیه می‌شود هر شب، قبل از خوابیدن اقدام به چسب زدن نمایند.

سپس آن‌ ها می‌ توانند در صبح، قبل از شروع فعالیت‌ های روزمره خود، آن را حذف کنند. اگر شما قادر باشید چسب بینی خود را علاوه بر طول شب، در طول روز نیز حفظ نمایید، نتیجه بهتری خواهد داشت. اگر پزشک خوب در تهران از شما بخواهد که خودتان شخصاً اقدام به چسب زدن و یا تعویض آن نکنید، حتماً به توصیه‌ های او گوش فرا دهید.

از طریق هماهنگی با جراح زیبایی بینی یا جراح رینوپلاستی ثانویه خود مطمئن شوید، چسب زدن بینی ، مناسب شرایط شما هست یا نه. علاوه بر این، برای چسب زدن به بینی خود، باید از روش خاصی که جراح بینی بر اساس شرایط و نیاز شما مشخص می‌کند، پیروی نمایید.

دستورالعمل‌های مربوط به نحوه چسب زدن بینی

استفاده از چسب بینی بعد از عمل جراحی بینی ، تورم بینی را سریع‌ تر کاهش داده و سرعت درمان را افزایش می‌دهد. همچنین باعث می‌شود انتظارات ما از نتیجه عمل بهتر برآورده گردد. فشاری که از طریق چسب زدن بر بینی وارد می‌شود، به نحوی باعث آتل‌ بندی ساختارهای تازه شکل‌گرفته خواهد شد، این امر باعث می‌شود فرایند درمان با کنترل بیشتری صورت بپذیرد. همچنین فشار ایجادشده توسط این ابزار ، تورم و ادم بینی را سرکوب خواهد کرد. برخی از بیماران به‌ راحتی می‌توانند برای مدت طولانی چسب زدن بینی خود را تحمل کنند، اما برای برخی از افراد، این کار با مشکلاتی همراه است. بینی و آناتومی شما این موضوع را مشخص می‌نماید. اگر علائمی همچون تحریک پوست بینی، قرمزی و برآمدگی در زیر چسب بینی ظاهر شود، نشان‌ دهنده آن است که شما به‌ راحتی نمی‌ توانید آن را تحمل کنید. اگر این علائم در شما ظاهر شدند، فرایند چسب زدن را متوقف کنید. یا برای مدتی دست نگه‌ داشته تا قرمزی و تحریک پوست شما برطرف گردد و سپس چسب زدن را شروع نمایید.

اگر شما نحوه صحیح چسب زدن را یاد بگیرید، به‌ راحتی می‌توانید از مزایای آن بهره‌مند شوید.

  1. اگر شما قصد ندارید در طول روز از چسب بینی استفاده کنید، اشکالی ندارد، به‌ عبارت‌ دیگر استفاده از چسب تنها در طول شب کفایت خواهد کرد.
  2. پس از 6 هفته شما می‌ توانید چسب زدن را متوقف کنید. اگر پس از متوقف کردن این فرایند دچار تورم شدید، اگر تمایل داشته باشید می‌ توانید چسب زدن را برای مدتی دیگر ادامه دهید.

چگونگی چسب زدن بینی 

قبل از استفاده از چسب بینی ، مطمئن شوید که به‌ طور کامل پوست بینی و گونه خود را با پد الکلی پا کرده‌ اید. این کار کمک می‌کند تا چربی، جرم‌ های موجود بروی پوست و مواد آرایشی از روی پوست برطرف گردند، این مواد از چسبیدن آن به‌ طور کامل بر روی پوست جلوگیری به عمل خواهند آورد. بینی خود را به‌ آرامی با پنبه و آب بشویید، سپس به‌ آرامی آن را خشک‌ کنید. 5 الی 10 دقیقه منتظر بمانید. سه قطعه‌ 3 الی 5 سانتی را از نوارچسب جدا کنید ( شما می‌توانید به‌ راحتی از داروخانه‌ ها این چسب را تهیه کنید ). اولین قطعه نوار چسب را در عرض نوک بینی خود بچسبانید، درست در بالای نوک بینی ، به‌ آرامی بروی آن به سمت گونه‌ ها فشار وارد کنید. دقت کنید به‌ آرامی به سمت صورت فشار وارد کنید، از ایجاد فشار به سمت پایین خودداری کنید. قطعه دوم نوارچسب را در زیر نوک بینی بچسبانید، به‌ آرامی به سمت بالا فشار وارد کنید تا ادامه آن کناره‌ های بینی شما را پوشش دهد. به‌ آرامی لبه‌ های نوارچسب را به حالت نیشگون گرفتن فشار دهید، تا فشار مضاعفی بر چسب وارد شده و از بینی شما به‌ خوبی حمایت کند. اگر نوار چسب سوراخ‌ های بینی شما را مسدود می‌کند، می‌ توانید کناره‌ های چسب را برش دهید. قطعه سوم را طوری بروی بینی بچسبانید که چسب اول را پوشش دهد.

چگونگی برداشت چسب بینی

معمولاً پس  از جراحی زیبایی بینی ، آتل یا چسب اولیه بینی به نحوی طراحی نشده است که خود بیمار بتواند آن را حذف کند. در واقع برخی از بیماران به‌ واسطه حذف این ابزار ، به بینی خود آسیب وارد می‌ کنند و ممکن است به جراحی ثانویه احتیاج پیدا کنند، معمولاً جراحان این‌ گونه بیماران را برای بیماران دیگر خود مثال می‌زنند تا عوارض این کار را به آن‌ها گوش زد کنند. چسب بینی و آتل آن را خودتان حذف نکنید. جراح بینی این کار را از طریقی انجام می‌دهد که به بینی شما آسیبی وارد نشود. بر اساس شرایط شما و نوع عمل، جراحان زمان‌های متفاوتی را برای برداشت چسب‌ها در نظر می‌گیرند. بنابراین اگر دوست شما به جراح دیگری مراجعه کرده باشد و پس از 5 یا 7 روز آتل خود را باز کرده باشد، این بدان معنی نیست که شما هم می‌تواند ظرف همین مدت چسب یا آتل خود را باز نمایید. مدت‌ زمان باقی ماندن آن برای هر شخصی به‌ طور خاص متفاوت است. تنها جراح شما است که می‌داند چه موقع برای رسیدن به نتایج مطلوب چسب باید برداشته شود.

توضیحات پزشک در رابطه با اقدامات قبل از جراحی بینی

چسب بینی و ویژگی های آن

حفظ ساختار بینی در مواقع استراحت زیبا جو

بسیار پیش آمده است که زیبا جو به هنگام استراحت و یا خواب به بینی خود فشار وارد کند بدون آن که اطلاعی داشته باشد ، بنابراین این سبب کج شدن بینی و یا اسیب رساندن به ساختار بینی خود خواهد شد. به همین منظور بکارگیری از چسب بینی مانع از بد فرمی استخوان و جوش خوردن نادرست غضروف بینی می شود. پزشک خوب در تهران توصیه می کند حتما از این چسب ها به منظور جلوگیری از انحراف استخوان بینی استفاده کنید.

هشدار جهت اطلاع دادن به اطرافیان

با وجود چسب های بینی ، افراد متوجه عمل بینی شما خواهند شد ، در واقع از انجام برخی حرکات که سبب اسیب دیدن ساختار بینی شما می شود خودداری خواهند کرد.

فرم گیری بهتر بینی

همانطور که اشاره شد ، این چسب ها در حفظ ساختار بینی بسیار موثر می باشند ، بنابراین می توانند در فرم گیری بهتر آن موثر و مفید واقع شوند. نکته دیگری که می توان به آن اشاره کرد که از جمله ویژگی های این تکنیک بوده مانع از افتادگی نوک بینی افراد خواهد شد.

موثر در از بین بردن اسکار

به هنگام جراحی بینی ، پوست از استخوان و غضروف جدا می شود و که این تغییرات سبب ایجاد یک فضا در میان پوست و استخوان خواهد شد. استفاده از چسب بینی می تواند این فضا را به بهترین نحوه ممکن از بین ببرد و باعث اتصال بافت های پوست با استخوان بینی شود.

موثر در کاهش تورمات بینی

در صورت بکارگیری از چسب ، فشاری یکنواخت بر روی پوست بینی زیبا جو ایجاد شده ، که این فشار در بهبود تورم و کاهش التهابات بسیار مفید و موثر می باشد.

بهتر است تا چه زمانی از چسب بینی استفاده شود؟

توجه داشته باشید که زمان لازم برای استفاده از چسب های بینی به نوع دماغ ، گوشتی و یا استخوانی بود آن ، میزان اعمال تغییرات لازم و دستور بهترین پزشک در تهران بستگی دارد که از دو هفته الی دو ماه متغیر می باشد.

نکته: البته بهتر است بدانید که مدت زمان لازم جهت استفاده از چسب ، در بینی های گوشتی به علت تورم بسیار به نسبت بینی های استخوانی بسیار بیشتر است.

آیا عدم استفاده از چسب بعد از رینوپلاستی مانعی دارد؟

به طور کلی و با توجه به توصیه جراح ، بهتر است از این تکنیک موثر و مفید بعد از عمل دماغ استفاده شود. اما در صورتی که بیمار استفاده از چسب بینی را جدی نگیرد ، تورم ناشی از اعمال تغییرات تنها در مدت زمان طولانی بهبود و کاهش می یابد.

آیا استفاده بیشتر از مدت زمان معلوم شده تاثیر بیشتری در کاهش تورم دارد؟

شاید شما هم فکر می کنید که استفاده دائم و طولانی از چسب بینی تاثیرات بسیار بیشتری دارد ، در صورتی که بعد از بهبودی کامل تورم و مستحکم شدن استخوان بینی دیگر تاثیری نخواهند داشت و ساختار بینی تغییری نخواهد کرد. .

مطالب مرتبط